Cursos d’especialització

Els cursos d’especialització estan pensats per aquelles persones que volen aprofundir en algun aspecte de l’escriptura del guió audiovisual. Es poden seguir online o presencialment.

Les assignatures que composen cada curs formen part del del Màster en escriptura del guió audiovisual i tenen el mateix professorat. En aquest sentit, els crèdits que s’obtenen amb aquests cursos es poden convalidar si l’alumne es matricula més endavant en el màster.

Escriptura de personatges i diàlegs per al guió audiovisual

6 crèdits

Els personatges de ficció són fonamentals per al desenvolupament de les històries. Els coneixem pel que fan, però també pel que diuen. En aquest curs aprendràs a crear figures carismàtiques i a donar-les forma i veu.

Més informacióPreinscripció

Adaptació literària per a l’escriptura del guió audiovisual

3 crèdits

Sabies que el 80% de les obres audiovisuals estan basades en obres literàries? De totes les fonts d’inspiració de les pel·lícules i les sèries, la literatura continua sent sens dubte una de les principals. En aquest curs descobriràs com traduir en imatges memorables les idees que configuren els textos de tota bona història.

Més informacióPreinscripció

Guió i la indústria audiovisual

6 crèdits

Aquest curs posa a l’abast de l’alumnat el coneixement de les claus de la indústria que tot guionista ha de conèixer. Amb especial atenció en aspectes com la propietat intel·lectual o els processos bàsics de la producció, podràs seguir les sessions com una experiència professionalitzadora abans d’unir-te a el sector.

Més informacióPreinscripció

Escriptura creativa del curtmetratge audiovisual

3 crèdits

Aquest curs es basa en l’escriptura creativa del curtmetratge com a mètode per assajar i trobar l’estil personal de cada autor i autora. A través dels diferents tallers, afrontaràs el repte creatiu de trobar la teva pròpia veu i de plasmar-la en resultats concrets i a l’abast de les teves necessitats i inquietuds.

Més informacióPreinscripció

Escriptura del guió audiovisual documental

3 crèdits

Sabem com s’escriu la ficció, però què passa quan un guió s’enfronta a l’escriptura de la realitat? En aquest curs aprendràs a treballar amb una matèria primera canviant, poc previsible, difícil de controlar, i no obstant això Essencial per a la base i el procés creatiu de tot bon documental.

Més informacióPreinscripció

Escriptura de l’escena i la seqüència del guió

3 crèdits

Escriure escenes i aprendre a articular-les en seqüències és un dels objectius d’aquest curs, en el qual aprendràs a compondre, a partir de la descripció d’ambients i d’accions concretes, les estructures coherents que necessiten els teus guions.

Més informacióPreinscripció

Escriptura del guió per a televisió

8 crèdits

La televisió està vivint una de les seves edats d’or. Al costat de formats clàssics d’entreteniment com l’infoshow o els moderns realities, les sèries de ficció constitueixen el gran format de consum actual. En aquest curs aprendràs a treballar el guió serial i coneixeràs els secrets de cada format per convertir-lo en un model d’èxit.

Més informacióPreinscripció