Professorat

Marta Grau

Guionista, escriptora i script editor, és Llicenciada en Comunicació Audiovisual (2003) i Doctora en Comunicació Social (especialitat en narrativa cinematogràfica) per la Universitat Pompeu Fabra  (2015).

Com a guionista ha escrit diversos llargmetratges i series, entre els quals destaca la mini-sèrie Tornarem (2013, Premi Gold Panda, Premi Gaudí i ATV), la sèrie Les de l’hoquei (TVC-Netflix, 2019-2020, Premio CIMA a la Igualdad), la bíblia de la 3a temporada de Com si fos ahir (2019-2020) o la tv-movie Cançó per a tu (nominada als Premis Gaudí 2020).

Ha publicat així mateix l’assaig La mente narradora, la neurociencia aplicada al arte de escribir guiones (Editorial Laertes, 2017) i les novel·les Surt el sol i encara plou (Empúries, 2013); i Nits de guàrdia 1 i 2( Fanbooks, 2013 i 2014), traduïdes al castellà i al polonès.

Va ser Coordinadora del Departament de Continguts al Centre de Desenvolupament Audiovisual-ICEC (2006-2008) per, posteriorment, seguir treballant com a script editor  freelance per a televisions estatals i productores. Ha estat professora i tutora de guió a la UPF, URL i a varis Màsters (URL, UAB, UB, Universidad de la Magdalena-Colòmbia), així com a programes de desenvolupament, entre els quals destaquen Proimágenes Colòmbia, i el programa d’acompanyament d’escriptura de guions, ideat conjuntament amb Laia Manresa, per a Acció Viver de Dones Visuals.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment